Lumiset on maisemat viereisessä kuvassa aivan kuin todellisuudessakin tällä hetkellä ikkunasta katsellen nollan tienoilla on lämpötila vaan jos pakastuu voi olla hyvinkin liukasta.

Aamulla soittelin Orttokenkään jonne vein marraskuun alussa kenkäni että laitetaan niihin vetoketju he lupasivat soittaa kun saa hakea vaan soittoa ei ole kuulunut  ja tiedustelin asiaa sieltä vastattiin voi ne on olleet valmiina kauan vaan en voinut soittaa kun ei ollut puhelinnumeroa, hetken hiljaisuuden jälkeen sanoin että numero on sama kuin kaikki nämä vuodet kun olen ollut asiakkaanne ,hän sitten kyllä selitti että on uusi työntekijä ja se on varmaan toisessa mapissa, no eihän siinä mitään vahinkoa ollut tapahtunut ja sain luvan hakea kengät tänään ja hainkin.

Tultuani sieltä olikin jo nälkä ja onneksi oli eiliseltä päivältä valmista ruokaa sen kun vaan lämmitin. Muutaman tunnin kuluttua pienen mietinnän jälkeen rohkeasti laitoin kahvin tippumaan ja join tuntui mukavalta sekin.

Kun tulin koneelle Pirkko-siskoni jo siellä soittelikin, hän menee ensiviikolla Rovaniemelle pojalleen huushollaskaksi kun pojan vaimo joutuu leikkaukseen , viimeviikolla pelatessaan jääkiekkoa venäytti pakaralihaksensa ja se kiinnitetään, kaikkea voi sattua harrastuksissakin. Siellä on perhe vailla ruuanlaittajaa ja hän tiedusteli minultakin ruokaohjeita ja niitähän on jo tähän ikään mennessä kertynyt. Hänellä on aina niin pitkä matka kun menee auttamaan lentokoneella he kyllä kulkevat ainakin näin talvella.