Tänään oli taas kirkontupapäivä olin sinne lähdössä kun Jouni soitti ja kutsui lauantaina Lempäälään ja lupasin tietysti ilomielin, kerroin myös pulmasta joka oli taas tullut kun kylpyhuoneen lamppu joka on lavuaarin yläpuolella sammui aikansa vilkuteltuaan ja hän antgoi joitakin ohjeita homman hoitamiseksi. Kirkontuvalla olikin tänään PiaPäivi Hämäläinen ja Juhani Koivunen jotka esittivät EdithPiafia ja Kai Chydeniusta heidän operettejaan ja rakkauslauluja PiaPäivi lauloi jaJuhan i säesti oikein kaunis esitys ja poikkesi v ähän normaalista ohjelmistosta,Söin siellä ja tultuani läksin reppuselässä lenkille ja poikkesin Rautiassa hakemassa sen lampun, olin kerran aikaisemmin vaihtanut sen kun Joun i neuvoi puhelimessa mutta nyt ei onnistunutkaan en saanut sitä oikealla olevaa proppuakaan irti, Sitten Selm a soitti ja menimme keinulle mutta ei siellä kauan voin ut olla kun oli niin kylmä tuuli ja Selm a houkutteli  hakemaan Väinöä laittam aan lamppua vaikka Väinö oli ikkunan  pesussa, mutta hän nöyränä miehenä lähti auttamaan ja tiukkaa teki hän elläkin että sai sen propun irti ja lam pun paikoilleen. Ja nyt on taas valot kylpyhuon eessa.

Ei ennen maalla ollut vessassa valoja pimeässä piti talvellakin käydä ja m inä ,se oli ennen kouluun menoa, pelkäsin kauheasti rev ontulia ei kukaan ollut selittänyt m itä ne on enkä ujona lapsena varmasti tohtinut kysyäkään, saunassa käyntikin oli han kalaa talvella ja pakkasella kun luntakin oli paljon, ei nykyisin osaa edes kuvitella mitä se oli kun on kaikkialla lämpimät saunat sisällä ei tarvitse ulos lähteä, Kermassa posti haettiin Turusesta sieltä kosken takaa oli sinne matkaa varmaan liki pari kilometriä, posti tuli kirkolta illalla ja odotellessa kerrottiin kummitusjuttuja ja kotiin mennessä pelotti kamalasti ja kyllä silloinkin tapahtui tappoja ja muitakin kauheuksia. Kerran siellä kerrottiin kun heinävedellä oli Palokki niminen kylä ja oli perhe jossa oli paljon lapsia ja mies ja vaimo. Eräänä lauan taina kun mies meni viimeiseksi yksin saunaan oli vaimo ottan ut pyssyn ja saunan ikkunasta ampun ut miehensä ja lauteella paloitellut kirveellä että jaksoi kantaa ruum iin järveen . Kun tuomari kysyi käräjillä että eikö tehn yt pahaa paloitella miestään hän oli sanonut että silloin vähän kun hakkasi päätä irti kun silmät muljahti. Että osattiin sitä enn enkin.

Kun muutettiin Juojärvelle meitä kyläläiset piti että olemme vähän parempaa väkeä kun asuttiin valtion kasarmissa ja tiedettiin ettei meillä käytetty alkoholia eikä ollut tappeluita n iinkuin monessa paikassa oli , Osuuskauppa oli lähellä ja siellä oli Maija niminen tyttö joka oli Mailan kaveri, he kävivät joskus Kantasella siihen aikaan kun kello kukkui 12 kertaa ja siitä Maila kertoi että siellä on semmoin en kello , en tiennyt silloin että se on joskus meidän seinällä niin kuin n ytkin m utta ei vaan kuku, mum mo kertoi että se on saksalaisten vankien käsityönä tekemä ja ostettu 1913 , siitä hän sen muisti kun kivinavetta oli rakennettu samana vuonna ja se vuosiluku oli hakattu navetan seinään. Paav on isä oli sen jostain ostanut hän kun oli jonkun firman  työnjohtaja ja nehän joutuivat kulkemaan  työn sä vuoksi ympäri pitäjiä. En  muista minä vuonna hän oli kuollut mutta mielestäni aika nuorena hän elläkin oli joku kasvain m utta ei silloikn niitä tarkkaan tiedetty m ikä oli mutta hänkin oli kuollut kotiin. Kuka ja min kä mukaan  se kuolintodistuskin tehtiin tai tarvittiinko silloin semm oista  ei ollut siitäkään puhetta. Kun nyt ajattelen paljon olis pitänyt kysellä eri asioista mutta silloin ei tun tun ut tärkeältä. Vielä yksi asia jonka haluan sanoa aikaisemmin oli useampia kommentteja  mutta ei kukaan  enää kommentoi sitä kaipaan .