Jos jatkan eilisestä vielä niin kyllä Jouni sai keväällä parhaan todistuksen luokaltaan ja me niin Paavon kanssa epäilimme pärjääkö koulussa, kuitenkin vaikka opettaja näin sanoi kun alkoi todistuksia jakaa hän kysyi minulta kun tuli todistuksen kanssa että jäinkö minä luokalle, samana keväänä he Joukon kanssa saivat Hymypojat ja Jormalla käv i niin huono tuuri kahdesti että kahdella pojalla oli pisteitä saman verran ja arvonnassa jäi toiseksi molemmilla kerroilla. Se kyllä aiheutti Hirvosen pojissa kateutta mutta kavereita silti yhä olivat. Minä kävin siihen aikaan koululla laulukuorossa ei siellä juuri muita ollut kun pari opettajaa ja Rajalan poika ,nimeä en muista ja Aaro joitten talo oli siinä vieressä ,se oli paremminkin vahvistettu kvartetti ja jossain juhlissa lauloimme. Kirjasto oli koululla ja Saunamäki johtajaopettaja sitä hoiti , hän ihmetteli kun meidän pojat lukivat niin paljon ja sanoi että sen huomaa esim. ainekirjoituksessa kun san av arasto on niin suuri ja aina kun vein pojille kirjoja kun hain itsellenikin piti vaan katsoa että minkä kirjan lukemisesta oli pitempi aika koska kirjasto oli melko pieni.

En muista vuosilukuja mutta olin muutamana kesänä jäätelötehtaalla kesätöissä Valiolla ja sieltä sai henkilökunta ostaa vai oliko vallan ilman vähän vaurioituneita jäätelöitä, puikkoja siellä pääasiassa tehtiin, oli semmoista hiilihappojäätä jota laitettiin jäätelöitten kanssa pakettiin ja kyllä ne melkein sulamatta kesti kotiin saakka vähän pehmeitä oli ja siinä sai naapurinkin lapset jäätelöä kun pakastimia ei ollut  monessakaan paikassa, se oli pojille juhlaa.

Sitten menin töihin Klingentahlille kehräämöön siellä oli koko ajan semmoinen koneitten humina, en sitä pitänyt muuten hullumpana mutta ne naiset olivat niin rivosuisia ja kun näkivät että oudoksuin juttuja lisäsivät höyryä, siellä tutustuin Pakarisen Ailaan ja meistä tuli hyvät ystävät perheenäkin se oli mukavaa kun hekin olivat samasta pitäjästä.Kun kaksi pojista kävi oppikoulua kaupungissa ja me Paavon kanssa töissä eikäm Paunulla ollut koululais alennuksiakaan laskimme että sillä rahalla saamme vuokrattua työsuhde-asunnon Hatanpäänhovista ja jää vapaa-aikaakin enemmän, N iimpä muutimme kaupunkiin ja outoa se alkuun oli kun ihmiset kulki ikkunan alla ja käytävästä kuului aina liikettä ja hissin ääni, mutta kaikkeen tottuu kun on pakko, kauppa oli samassa talossa ei ollut pitkä ostosmatka.Sitten alkoi laitosmiesten lakko jatehdas pysähtyi, minä otin lopputilin .

Sen jälkeen joku äidin tuttu mielisairaanhoitaja tuli kysymään tulisinko Hatanpäälle psykiatriselle sairaala-apulaisen kesä sijaiseksi, no minä menin ja olinko vuoden kun Kauppiin ilmoitettiin että haetaan sairaala-apulaisia, menin puhumaan ylihoitajalle ja hän kehoitti hakemaan vaikka en ollut käynyt kurssiakaan, kehoitti viemään paperit itse ja työaikana sain mennä.Ei ollut hakuaika loppunut kun hän tuli sanomaan että saatte sen paikan, siis ylihoitajat keskenään sumplivat asian, olin iloinen vakipaikka kaupungilla.

Nyt kirjoitan vähän tästä päivästä, olin kirkossa tuossa Kaukajärvellä Aaro oli pitämässä ja väkeäkin oli. Minulla särki yöllä sormia ja jalkateriä niin että yöllä voitelin Feldelillä ja laitoin sukat jalkaan ja pumpulisormikkaat käteen sain sitten vielä nukuttuakin. Jalkoja lähinnä nilkkoja alkoi särkeä kirkossakin ja hankalaa oli kävellä sieltä vaikka matka ei ole pitkä. Varmaan se kun vaihdoin kenkiä vähän kevyempiin ja vaikka niitä kärjestä v enytettiin niin nilkoilla ei ole tukea, kipu loppui kun tulin kotiin ja laitoin vaan sukkatöppöset jalkaan, lenkillä en ole käynyt. Kaisalle soitin he olivat menossa lentokentälle ja Italiaan kolmen päivän reissulle, nyt taidan keittää kahvit ja laitan hyvin päälleni kun tuulee ja menen kein uun.