Jos jatkan eilisen muisteluita Jouko on laittanut kommentin samasta tapahtumasta jota illalla ajattelin etten muistanut kertoa , se kun Joukolla oli ongenkoukku n enässä mutta sieltähän sen nyt näkee.Olimme siis jo Palomäessä asumassa se oli silloin hyvin rauhallinen omakotialue, ulkovalojakaan ei ollut siis katuvaloja niin että syksyllä kun Paavo tuli iltavuorosta hän sanoi katsoneensa ylospäin että kun ei näkynyt puita sinne päin meni, ne laitettiin kyllä muutaman vuoden päästä.

Jormahan kävi koulua jo Juojärvelläkin yhden vuoden ja Ylöjärvellä myös vuoden ,joten hänellä oli vähän rikkonaista se koulun alkupuoli kun joutui muuttamaan usein. Hän on ollut kyllä aina hyvin sopeutuvainen ja kavereita oli aina ja näin käsitin ainakin Palomäessä hän oli se joukon johtaja, eikä pelkoni siitä ettei hän saa kavereita kätensä vuoksi toteutunut onneksi  ja johtajaopettaja kiitteli sanoi ettei hän koskaan yrittänyt sen nojalla päästä helpommalla vaan että hän esim. pallopeleissä teki enemmän töitä sen eteen ja ei ollut koskaan huonompi kuin toiset, hän sanoi että olemme osanneet suhtautua siihen oikealla tavalla. Se lämmitti mieltämme koska meidän kasvatuksemme perustui kokonaan maalaisjärkeen ei ollut koulun tuomaa tietoa ja taitoa.

Jouko meni kouluun Palomäessä ensimmäistä vuotta ja hän ei ehkä pitänyt siitä koska hän aina vitkasteli sen lähdön kanssa kun Jorma lähti mielestäni liian aikaisin, hyvin hän siellä pärjäsi ja kun oli hyvä lauluääni muistan kerrankin äitienpäiväjuhlissa lauloi yksin "Orvokkini tähtisilmä..... kauniisti lauloikin ja m e äidit olimme tippa silmässä muutkin kuin minä, mutta toiset eivät sitä nähneet kun ennen laulua ja sen jälkeen hän polki koko ajan minua varpaille niin että siin ä alkoi olla tippa silmässä varpaitten takia, kaikki vaan ihmettelivät kuinka kauniisti hän laulo.Jouni oli kanssani päivät ja odotteli veljiään koulusta, naapurissa oli kyllä saman ikäisiä poikia ja sinne kutsuttiin ja minäkin usutin menemään heidän kanssaan leikkimään .Kyllä hän joskus menikin mutta ei viihtynyt kauan kun ihmettelin että nytkö sinä jo tulit hän sanoi :Jos minä menen takaa tai menen edestä niin aina haisee kakka, no syyhän oli pätevä pois tuloon sillä todella he hyvin pitkään laskivat kaikki housuunsa .

Kun Jouni meni kouluun hän oli hyvin lapsellinen niin että mietimme miten voisimme saada hänelle lykkäystä että olisi vielä yhden vuoden kotona, emm e keksineet ja vein pojan kouluun ja eikä se jäänyt yhteen kertaan hän ei lähtenyt veljiensä kanssa vaan m inä ssatoin hänet kouluun pariviikkoa ainakin ja välillä kannoin sylissäni kun hänen kuulemma koski mahaan ja hän olisi myöhästynyt koulusta, kyllä naapurit vähän naureskelivat ja Paavokin sanoi siitä mutta m inä san oin että kannan niin kauan kuin jaksan, sitten hän jo sanoi että ei tarvitse tulla vastaan ja hän alkoi sitten jo lähteä toistenkin kanssa. Sitten tuli adventti ja Joun in luokalla oli adventtikalenteri jota he polttivat joka päivä sen yhden pykälän ja opettaja oli luvannut että jolla on paras keskiarvo saa sen lopun kynttilän, Jouni halusi sitä mielettömästi ja kuin ka ollakaan  hän yhtenä päivänä otti sen repustaan ja pojat kysyi mitä opettaja sanoi kun antoi , ei hän sitä muistanut sanoi vaan että oli paras lukujärjestys, m inä jo luulin että hän on sen joltain ottan ut ennen kuin  selvisi että hänellä oli paras keskiarvo, sitä poltettiin että se oli Jounin käsien välissä.

Tämä päivä on ollut hyvin kesäinen ja lämmin, läksin aamulla käymään kaupungissa ajatukseni oli vaan hakea muutama valokuvakehys kun ei kaikkiin kuviin ollut, menin 15sta ja näin että keskustorilla oli jotain  markkina touhua ja poikkesin sinne, siellä oli myös mies joka myi tauluja, ihastuin yhteen tauluun mutta menin kuitenki ensin valokuvausliikkeeseen, myyjä laittoi sen sivuun ja sitten kun menin ja epäilin kuitenkin että mitä ne pojatkin siitä tykkää hän laski vielä muutaman kympin hinnasta ja niin kohta odottelin sotetaksia taulun kanssa, tuossa se on divaanin päällä kai se olis seinälle saatava. Kävin lenkilläkin ja vähän aikaa keinussakin olin ei siellä muita ollutkaan. Kyllä tuntuu ihanalta kun aurinko paistaa ja on lämmin. Ensiapupalvelusta soitettiin ja sovittiin nyt keskiviikko asennuspäiväksi 12-15 välillä.