Tänään on taas ollutkin kesäinen päivä, läksin aamulla palvelubussilla viemään kenkiä suutariin Hervan taan ja huomenna saisi hakea koettaa vähän venyttää pikkuvarpaan  kohdalta, tullessa bussi kierteli Lukonm äessä kai se oli kun oli Ikämiesten katu, no tulihan siinä nähtyä m aailm aa eikä maksan ut mitään kun rahastuskone oli rikki.    Sitten kävin kaupassa ja söin ja läksin lenkille, Kaisan kanssa soiteltiin siinä välillä oli ulkona Vilpon kan ssa , V ilpo nukkui ja Kaisa oli keinussa lukemassa. Kun olin  tulossa kotiin Jorma soitti, en  tainnut kertoa eilen että Jouni haki käkikellon ja vei kellosepälle jos kerroin niin tulipa toiseenkin kertaan sanottua.

Silloin kun minä olin lapsi puettiin pyhänä aina erivaatteet eikä oltu samoissa niinkuin nyt melkein aina nuorilla kuitenkin on farkut jalassa ja joku pusakka, silloin ei ollut kyllä tytöillä koskaan pitkiä housuja vaan ham e tai useinkin mekko päällä. Se oli kylällä ihme kun m eidän äiti oli ensimmäinen joka teki meille Tuulikin kanssa pitkät housut ja niin hyvät kun ne on vallankin talvella kun ennen oli pitkät sukat sukkanauhoilla pidettiin ylhäällä ja aina jäi siihen väliin paljasta ihoa , kylmät n e oli.Oli kyllä joitakin uskovaisia ihmisiä jotka pitivät sitä syntinä samoin sitä kun Salmelle ostettiin punaiset kengät vallan kin Vänskässä uhottiin että se tietää maailmanloppua, Minä odottelin koska se tulee ja olin varma että se tulee rataa pitkin Vääränsillalta päin , vaan ei ole tullut vieläkään

Ei Paavon äitikään siitä tykännyt en kä muista josko min ulla silloin olikaan pitkiä housuja, mummolla oli aina pitkä hame tai niitä oli useampia päällekkäin ainakin talvella ja se jota nyt sanotaan puseroksi  mummo puhui aina röijystä ja se olikin vähän erilainen tyköistuva ja pitkä helma.Ja se en tiedä "onko ollut täällä tapana "ain a oli esiliina edessä ja suojasihan se leninkiä esim. ruuanlaitossa. Mummo piti aina tummia vaatteita ei koskaan mitään värikästä eikä edes vaaleata.

Ei me Paavon kanssa juuri koskaan missään  käyty lähimm ässä naapurissa joskus mutta sielläkin Paavo kävi mieluummin yksin kun siellä oli vaan yksi pieni huone ja monta henkeä omaa väkeä, monesti ihmettelin kuinka ne mahtuu nukkumaan kun oli yksi sänky mutta se oli hyvin korkeaksi petattu kai siellä oli ylim ääräiset petivaatteet m utta mihin ne levitettiin se oli mysteeri. Kyllä siellä tunsin itseni monesti yksinäiseksi kun Paavokin saattoi olla useamman päivän ja yön työreissullaan kun ajoivat puuta Karvisen veljesten autolla johonkin kauemmaksi . Harvoin siellä näki vieraita ihmisiä jos ei joskus sattunut pääsemään kaupalla käymään m utta kyllä siitä sitten  nauttikin, oli se elämä niin erilaista silloin.Varmaan siksi osaan nyt antaa arvoa sille kun on kaikki lähellä ja ihmisiäkin samassa talossa.