Aamulla paistoi aurinko jo ennen kuutta ja on paistanut koko päivän ja on ollut lämpöisempääkin kuin monena muuna päivänä, kirkossa en ollut radiosta kuuntelin Jumalanpalveluksen. Katselin televisiosta jonkun sarjan ja läksin keinulle sinne tuli pari muutakin asukasta. sieltä tultuani laittelin ruokaa alulle kun Villen perhe tuli syömään iltapäivällä ja sittenhän sitä on huisketta ja ääntäkin, mutta sen kerran kun käyvät saa ollakin .Jorma soitti päivällä samoin Kaija ja hetken kuluttua Sällisen Eila, aina ne puhelut tulevat ryppäässä kun joskus ei soita kukaan koko päivänä.

Kun Villen perhe tuli oli Nooralla ilm apallo ja siitä oli pientä kinaa kai Lassin kanssa mutta kinastelut kuuluvat asiaan perheessä.Vieraille jäi nytkin pöydän kattaminen ja nopeasti se kävikin kun oli kaikki puuhassa mukana, ruokakin maistui josta olen tietysti tyytyväinen, jäätelöäkin olin varannut erilaisia että jokainen  saisi mieleisensä. Noora ainakin piirteli lattialla ja jokaisella oli omat puuhansa. Kun he lähtivät soi summeri hetken kuluttua ja siellä oli Jaana ja N oora ,ilmapallo oli unohtunut minun sänkyni alle sen hakivat. Pirkko soitti samoihin aikoihin , hän oli käynyt pyöräilemässä ja Pertin haudalla.

Ennen kun asuttiin Kermassa en koskaan muista että olis käyty haudoilla eikö se ollut silloin tapana vai johtuiko siitä kun oli toistakymmentä kilometriä matkaa eikä silloin linja-autotkaan kulkeneet kun kirkolle saakka muutaman kerran päivässäja muuta kyytiä ei ollut. Olin ehkä 8-9 vuotias kun osuuskaupalle tuli uusi myymälänhoitaja jolla oli neljä lasta.Kauppahan oli laivareitin varrella lähellä rantaa, ja vaimo oli sanonut etteivät vaan lapset menis rantaan koska eivät aikaisemmin olleet tottuneet veden äärellä asumaan. Kerran me leikittiin Toinin kanssa (joka oli paras ystäväni)hiekkaläjällä ja laitettiin hautaa ja siihen risti, samana päivänä ajeli kaupan vanhin poika ympäri kylää etsimässä Maija nimistä siskoaan ja kertoi että nuorempi poika Kyösti oli hukkunut kotirantaan. Maijaa ei löytynyt ja alkoivat naarata rantaa ja sieltä hän löytyi, siis kerralla kaksi lasta hukkui. Kyöstin ruumis oli n oussut pintaan ja tukkimiehet löysivät hänet, oli vaan ajatus että jos Maija meni pelastamaan veljeään, joka oli viiden vanha, ja hukkui itsekin eihän sitä kukaan tiennyt varmasti kun ei nähnyt.

Se oli vallan kamala päivä ja jotkut aikuiset jotka oli nähneet että me Toinin kanssa teimme hautaa alkoivat puhua että sitä se tiesi tyttöjen leikki. Minä sairastuin tuli kova kuume ja hourin koska tunsin olevani syyllinen kaupan lasten hukkumiseen, muistan että isä ainakin lohdutteli ettei semmoinen voi aiheuttaa mitään pahaa ja ettei se ole kenenkään syy.Hautajaisissa olimme varmaan koko perhe ja kyläkin  melkein. Kirkossa arkut avattiin ja se liina joka oli Maijan kasvojen päällä siin ä oli läikkä jotain varmaan suusta myöhemmin noussutta nestettä se tuntui tosi pahalta kun luulimme että hän onkin ollut elossa kun on arkkuun laitettu, siitäkin puhuimme lapset keskenämme monesti, mutta kun ei voinut keltään aikuiselta kysyä. n yt lopetan kun menin näin surullisiin muistoihin että menee toisilta yö unet.