Todella aurinkoinen sää mutta tuuli on yhä edelleen hyvin voimakas ja kylmä. Aamulla meinasi mennä ohjelmisto sekaisin kun läksin viemään takkia varastoon ei hissi ollutkaan liikkeellä kun on huotomiehet hississä. Jouni soitti ja valitin sitä niin hän neuvoi ohjelmiston muutosta, mutta kun katsoin ulos Otiksen auto olikin jo lähtenyt ja taas sain toteuttaa suunitelmiani. Löysin sattumalta kesävaatteita hakiessani tumman sinisen jakun jota en muistanut olevankaan, mutta se oli vähän kireäkin (mistähän syystä) ja liian pitkä nykyaikaan kun on vähän lyhyemmät jakut muotia, ja niimpä pistin sen reppuun ja läksin sauvojen kanssa Haiharankadulle siellä on ompelimo Nuppu joka korjaa vaatteita. Tässä jakussa ei ollut taskuja ja pyydin lyhentämään sen verran että saa laitettua taskut, luulen siitä tulevan ihan hyvän, saan sen keskiviikkona.Sieltä jatkoin lenkkiä joten sekin tuli tehtyä, kotiin tultua rupesin syömään kun Marjatta tuli jotain laulun sanoja tulostamaan jotka oli alakerran koneelle luonnostellut, hän ei kyllä osannutkaan sitten hakea niitä oikeasta paikasta mutta yhteituumin sekin onnistui.

Eilen retkellä oli ollut puhetta että melkein jokainen meistä nukkui päiväunet ja olivat sitämieltä että sitten saa yölläkin paremmin nukuttua, ajattelin kokeilla konstia ja menin divaanille pitkälleni kai siinä vähän torkahdinkin mutta koko ajan oli mielessä kahvin keitto, mutta kun nousin tunti oli kulunut ja vähän harmitti kun olisin voinut sillä aikaakin jotain tehdä no kahvi maistui kuitenkin hyvälle ja kävin varastosta parvekkeen tuolien pehmusteet hakemassa, kukkasista en tiedä kun viim e kesänä piti uusia monet kukkaset kun ei menestyneet, n aistenkerhohuoneessa on  kyllä pari amppelia tekokukkia jotka ostin syksyllä, jotenkin kyllä tekisi mieli aitoja kukkia.

Minä en ole vuosiin nähnyt joriineja joit5a ennen oli maalla , olivat upeita mutta kukkivat muistaakseni syksykesästä ja juuret laitettiin talveksi perunakuoppaan joka oli maahan kaivettu ja sitten laudoilla vuorattu ja laitettu kattokin ja luukku oli josta sinne kuljettiin, perunat ja kaikki muutkin vihanekset säilyivät siellä kevääseen saakka tosi hyvinä otettiin keväällä hyvissä ajoin itämään. Näin meillä oli vielä Kuljussakin. Pitäisi ihan kukkakaupasta kysyä onko niitä jorineja vielä mutta minulla ei ole missä säilyttää kun pitää olla melkoisen viileä paikka.

Ennen maalla kun talvella mentiin kuopalle se oli harkittu operaatio, ei saanut olla kovin pakkanen ettei mene kuoppaan ja ensin sen lumen lapiointi pois kuopan päältä, samoin takaisin laitto kun sieltä tuotiin joka lajia vihanneksia ja perunoitakin viikkotolkuksi ja siellähän ne säilytettiin hillot ja mehutkin. Sitten myöhemmin kun rakennettiin taloon kellarit kivijalkaan se oli jo helppoa.M onesti olen ajatellut mutta en toteuttanut  lanttukukon tekoa , kyllähän kaupasta saa lanttuja mutta miten se paistaminen sähköuunissa, äiti teki usein niin että laittoi ruisjauhokuoreen sisälle lanttuja ja vähän voita ja paistuttua kuumana aukaisi kannesta pienen pyörylän ja kaatoi siitä sisälle kermaa, se kun jäähtyi ja joka välissä oli jäähtynyt kerma se oli hyvää, jos joskus vielä olis mahdollisuus tehdä sitä. Joo no nämä on niitä mummon juttuja ja haaveita joita en edes itse usko koskaan toteutuvan.

Kirjoitan vielä siitä jos teistä joku käy jossain maalaismarkkinoilla tai vastaavassa jossa olis nähtävinä separaattori, katsokaapa kuinka monta osaa siinä on ja kaikki kakkrat esim. piti laittaa oikealle kohdalleen ennenkuin se toimi, siinä oli hommaa kun sen kokosi ja samoin kun purettiin ja pestiin se oli mielestäni suuri homma ja piti tehdä huolella, kermaahan säilytettiin varmaan viikon verran että kertyi sen verran että hapatettiin ja kirnuttiin voi, sekin oli joskus hankalaa kun ei jostain syystä ruvennut keräytymään kokoon, sitten voi pestiin monella vedellä ennenkuin laitettiin suola ja kirnupiimähän on tosi hyvää ruoka juomaa. Nyt olen ehkä selittänyt asioita jotka tiedätte kenties paremmin koulusta kuultuna ja luvettuna mutta koska en tullut sitä kysyneeksi se on nyt tässä.